Traumabehandeling

Hechtingsproblematiek

Gezinsproblematiek

Stress en Burn-out

Slapen en vermoeidheidHet uitgangspunt in de therapie is het positief benaderen van het leven. Door zo goed mogelijk gebruik te maken van de krachten van de cliënt zelfTraumabehandeling

Hechtingsproblematiek

Gezinsproblematiek

Stress en Burn-out

Slapen en vermoeidheid

 

 

Het uitgangspunt in de therapie is het positief benaderen van het leven. Door zo goed mogelijk gebruik te maken van de krachten van de cliënt zelf

 

 

HYPNOTHERAPEUT (Ook EMDR en Sherborne)

 Margreet van der Zee, 


Welkom bij Hypnotherapie +

Door mijn ervaring in de jeugdhulpverlenig heb ik me gespecialiseerd in hechtingsproblematiek en het verwerken van traumatische ervaringen van kinderen en volwassenen.

Hierbij gebruik ik naast de hypnotherapie en EMDR verschillende methodieken. Zoals het helder krijgen van een probleem door een gesprek, tekenen of het uitzetten en verwerken van de familieverhoudingen met poppetjes.

Omdat hypnotherapie uit gaat van de eenheid van lichaam en geest, werk ik ook met pijn en stressklachten die mogelijk te maken hebben met gebeurtenissen en/ of stress in het heden en verleden.

Terug naar de jeugd:

Onze manier van doen heeft te maken met wat we in onze jeugd hebben meegemaakt. En welke besluiten we als kind hebben genomen. Met hypnotherapie kun je met je huidige emoties terug naar herinneringen uit het verleden. Soms moet je nog dingen verwerken die je als kind nog niet kon verwerken, ik kan dan met u terug gaan naar dat moment om de ervaring als nog te verwerken.

Kinderen gaan in de regel heel makkelijk in een  hypnose als ze aan het spelen of tekenen zijn. Volwassen worden geholpen zich te ontspannen zodat ze gebruik kunnen maken van hun onbewuste kennis.

De + (plus) staat voor het gebruik van andere manieren van therapie naast de gebruikelijke hypnose door ontspanning. Zoals EMDR, NLP, tekenen, spelen, duplo, contextuele en lichaamsgerichte therapie zoals Sherborne.
 
Visie

Het uitgangspunt in de therapie is het positief benaderen van het leven. Door zo goed mogelijk gebruik te maken van de krachten van de cliënt zelf. 
 

Uitleg Hypnotherapie

Hypnose:
Bij hypnose kom je in een ander bewustzijnsniveau. Bijvoorbeeld zoals je soms tijdens het reizen merkt dat je ongemerkt verder bent dan je dacht. Bij hypnotherapie weet je altijd wat er gebeurt en kun je zelfs blijven praten met de hypnotherapeut.
Tijdens hypnose kun je contact maken met je onderbewustzijn. Je gevoel brengt je naar herinneringen waar je dat gevoel van kent. De hypnotherapeut kan je helpen dat gevoel anders te ervaren waardoor je in het dagelijks leven ook minder door dat gevoel wordt gehinderd. 
Bijvoorbeeld als je steeds bang bent in een bepaalde situatie.
Omdat ik de hypnose als therapeut gebruik, zal je altijd weten wat er gebeurd en hoef je niets te doen wat je niet wilt.


 De therapie:
De eerste keer mag je een vertrouwd persoon meebrengen. Dan vindt er een gesprek plaats over de hulpvraag. En het aanbod van de therapeut. Als je wilt kun je kennis maken met hypnose waarbij je een lekker ontspannen gevoel krijgt.
Bij kinderen wordt er samen gewerkt met de dagelijkse verzorger(s). Er is toestemming nodig van de gezagsdrager(s).


Op een stoel:
Bij de therapie is het fijn om makkelijke kleding aan te hebben. Je zit in de regel op een makkelijke stoel.
Hypnotisch werken met je onbewuste en bewuste deel kan op heel veel verschillende manieren dus ook door tekenen, spelen, vertellen, duplo, lichaamsgerichte therapie en EMDR.


 Werken met kinderen en het gekwetste innerlijke kind van de volwassene is mijn specialiteit. 
Verder zijn er natuurlijk ook nog tal van andere hulpvragen die te verhelpen of te verlichten zijn met hypnotherapie. Zie bij kopje problemen.

 

 


 

UA-58122039-1